Himalajalta on löydetty 200 uutta eläin- ja kasvilajia

Uusia sammakkoeläimiä, kasveja ja kaloja on ilmestynyt joukoittain esiin Itä-Himalajan kaukaisista kolkista vuosina 2009–2014. Maailman luonnonsäätiössä ollaan asiasta innoissaan.

perjantai 23. lokakuuta 2015 teksti Christine Dell'Amore / National Geographic

Himalaja yllättää tutkijat yhä uudelleen. Vedenpinnan yläpuolella hengittävä kala, uusi banaani ja kissansilmäinen sammakko ovat Maailman luonnonsäätiön WWF:n mukaan vain muutamia alueelta tehdyistä uusimmista löydöistä.

Yllä olevan gallerian kuvat esittelevät alueen asukeista muutamia erikoisuuksia.

Himalaja ei ole paratiisi

Himalajan uusimpiin tunnettuihin lajeihin kuuluu muun muassa 133 kasvia, 39 selkärangatonta eläintä, 26 kalaa, 10 sammakkoeläintä, yksi lintu ja yksi nisäkäs.

Pelkästään Bhutanin, Koillis-Intian, Nepalin, Myanmarin pohjoisosan ja Tiibetin eteläosan kattavalta alueelta on sitten vuoden 2009 löydetty keskimäärin 34 uutta lajia vuosittain.

”Olen innoissani siitä, että tämä alue, jossa jo ennestään on hämmästyttävän runsas lajien kirjo, jatkuvasti yllättää maailman tarjoamalla tällaisella vauhdilla uusia lajeja”, sanoo Ravi Singh, Intian WWF:n johtaja.

Himalaja ei kuitenkaan ole eläimille ja kasveille mikään pysyvä paratiisi, sillä ihmisen toiminnan vuoksi enää vain 25 prosenttia eliöiden alkuperäisistä elinympäristöistä on säilynyt.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...