Mitä maksaa Miamin suojaaminen vedeltä?

Yhdysvaltain kansallisen ilmastoarvion mukaan valtamerten pinnat saattavat nousta vuoteen 2100 mennessä jopa kaksi metriä. Se peittäisi monet rannikot veden alle ja altistaisi liudan muita tulville, ja esimerkiksi Miamissa asiaan on syytä varautua.

perjantai 13. helmikuuta 2015 teksti Laura Parker

Nouseva merenpinta uhkaa hukuttaa Miamin

Monet rannikkoalueet ovat vaarassa, kun merten pinnat nousevat, ja Floridan Miami on yksi haavoittuvimmista.

Nousuvesi ja kalliit tulvasuojajärjestelmät ovat arkipäivää trooppisessa osavaltiossa. 20 uutta pumppua, jotka pitivät kaupungin enimmäkseen kuivana lokakuun 2014 korkean vuoroveden aikana, maksoivat noin 70 miljoonaa euroa.

Uudet pumput ovat osa kaupungin vanhentuneen sadevesijärjestelmän yli 200 miljoonan euron hintaista kokonaisuudistusta, jonka toivotaan pidentävän Miami Beachin elinaikaa kahdella tai kolmella vuosikymmenellä.

Kysymys kuitenkin kuuluu, kuinka pitkään Miamilla ja muilla nousevien vesien uhkaamilla alueilla on varaa pitää maansa kuivilla.

Lue lisää siitä, miten Floridassa varaudutaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin

Tarkempaa tietoa rannikkokaupunkien tulvasuojaustoimien kustannuksista ja käytännöistä löytyy National Geographicin numerosta 2/2015.

Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinut ohjataan kirjautumissivulle, kun napsautat Lataa-painiketta. Jos et vielä ole rekisteröitynyt natgeo.fi-sivuston käyttäjäksi, voit samalla luoda käyttäjätunnuksen. Se on ilmaista ja vie vain minuutin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...