Ihmeellinen piparjuuripuu

Piparjuuripuusta odotetaan uutta keinoa nälänhädän torjumiseen. Puu sietää kuivuutta, ja se sisältää niin paljon vitamiineja, että sitä kutsutaan myös ihmepuuksi.

torstai 8. marraskuuta 2012

Moringa oleifera -puun eli piparjuuripuun antimista on tehty jo satoja vuosia luonnonlääkkeitä esimerkiksi iho-, hengitys- ja ruuansulatusongelmiin. Nyt sitä ylistetään yhdeksi keinoksi torjua nälänhätää ja aliravitsemusta. Tämä kuivuutta hyvin sietävä, vitamiini- ja kivennäisainepitoiset lehdet omaava puu voi kasvaa yhden kasvukauden aikana jopa 3,5 metriä.

Johns Hopkins -yliopiston Jed Faheyn mukaan liki kaikkia puun osia mausteisista siemenistä kitkeriin lehtiin voi syödä tai käyttää muutoin. Murskatuista siemenistä on hyötyä vedenpuhdistuksessakin. Eläinkokeet ovat tukeneet uskomuksia puun tehosta, mutta Faheyn mukaan aineita on vielä testattava lisää ihmisillä.

Tuloksia odotellessa ”ihmepuu” kasvattaa suosiotaan Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Kuivattu piparjuuripuun lehti sisältää: 25 × niin paljon rautaa kuin pinaatti 17 × niin paljon kalsiumia kuin maito 15 × niin paljon kaliumia kuin banaani 10 × niin paljon A-vitamiinia kuin porkkana ?9 × niin paljon proteiinia kuin jugurtti

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...