Aallot hakkaavat rantakatua New Jerseyn Asbury Parkissa, kun Irene rantautuu paikalle sunnuntaiaamuna. "Tulossa on kovia tulvia'', sanoi osavaltion kuvernööri Chris Christie myöhemmin. "Jotkin joet eivät vielä ole huippukorkeudessaan, ja eri puolilla osavaltiota sataa edelleen.'' Meteorologi Jeff Masters oli jo aiemmin sanonut New Jerseyn rannikosta: "Sillä seudulla ei ole minkäänlaista hirmumyrskyhistoriaa. He eivät ole tottuneet evakuoimaan hurrikaanin vuoksi." Kuva: Chip East, Reuters.

Galleria: Hirmumyrsky Irene

Kuvia hirmumyrskyn tekosista eri puolilta Yhdysvaltain rannikkoa.

tiistai 30. elokuuta 2011

Kuvia hirmumyrskyn tekosista eri puolilta Yhdysvaltain rannikkoa.

Irenen vesi tulvii vain joitakin päiviä ennen syyskuun 11. päivän iskujen kymmenvuotismuistopäivää World Trade Centerin paikalla, jolle ollaan rakentamassa uusia torneja. Aiemmin samana päivänä New Yorkin sataman vedenkorkeus oli noussut yli metrin tavallista korkeammalle. Kuva: Mario Tama, Getty Images.

Irenen tuulten ja sateiden paisuttama Albemarle Sound tulvi pengertielle Nags Headin lomakaupungissa Pohjois-Carolinassa viime sunnuntaina. Tuulennopeus ylsi puuskissa 38 metriin sekunnissa, kun myrsky rantautui Yhdysvaltoihin Pohjois-Carolinan Cape Lookoutissa. Kuva: Jim Lo Scalzo, EPA.

Hurrikaani Irenen nostamat aallot pyyhkivät rantatalojen ohi Pohjois-Carolinassa. Rantautuessaan Cape Lookoutin lähellä lauantaina Irene luokiteltiin ykkösluokan myrskyksi, ja se toi mukanaan 38 sekuntimetrin tuulia ja vedenpaisumuksen. Kuva: Jim Lo Scalzo, European Pressphoto Agency.

Rantahotellissa Marylandin Ocean Cityssä päätettiin nakata pöydät ja tuolit uima-altaaseen, jotta myrsky ei veisi niitä mennessään. Pormestari Rick Meehan määräsi tuhannet asukkaat ja turistit evakuoitaviksi, kun Irene alkoi lähestyä kaupunkia. Kuva: Mark Wilson, Getty Images.

Tv-toimittaja nauhoittaa uutisinserttiä hotellin pysäköintialueella lähellä Morehead Cityä Pohjois-Carolinassa 27. elokuuta, kun Irene rantautuu Yhdysvaltoihin. "Tuuli ulvoo korvissa. Sen keskelle ei kannata mennä kenenkään", sanoi WPNC-radioaseman johtaja Bill Benjamin National Geographic Newsille. Kuva: Steve Nesius, Reuters.

Rantatalon katto on lähtenyt Irenen matkaan Pohjois-Carolinan Cape Hatterasissa. Perjantaina Irenen pyörteeseen liittynyt kuiva ilma heikensi myrskyä, ja ilman sitä myrsky olisi hyvinkin saattanut iskeä maihin 50 sekuntimetrin tuulilla, sanoo South Alabama -yliopiston rannikkosääntutkimuksen meteorologi Keith Blackwell. Kuva: Jose Luis Magana, Reuters.

Irenen katkomat oksat muuttivat kadun esteradaksi Virginian rannikolla. Kaatuneet puut ja katkenneet oksat veivät sähköt noin kuudesta miljoonasta rakennuksesta Yhdysvaltain itärannikolla lauantaina ja sunnuntaina. Kuva: Brendan Hoffman, Getty Images.

Asukkaat auttavat tyhjentämään kellariasuntoa vedestä New Yorkissa, missä Irene ei joidenkin mukaan ollut käyttäytynyt odotusten mukaisesti. "Se oli suuri epätapahtuma", sanoi pankkiiri Rob Kuchar Bloomberg-uutistoimistolle. "Oli mielenkiintoista kävellä kaduilla näkemättä ketään. Loppujen lopuksi se toi vain kaatuneita puita ja jonkin verran sadetta." Kuva: Timothy A. Clary, AFP/Getty Images.

Väki katselee Niguajoen tuhoamaa tietä Dominikaanisessa tasavallassa. Joki tulvi yli äyräidensä Irenen tuomien kaatosateiden vuoksi. Hirmumyrsky aiheutti saarella myös ainakin kolmen ihmisen kuoleman. Kuva: Orlando Barria, European Pressphoto Agency.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...