Valtava helmi lojui piilossa sängyn alla

Köyhä filippiiniläiskalastaja piilotteli kymmenen vuotta sänkynsä alla ”onnenkiveä”. Kivi oli aito 34-kiloinen helmi.

perjantai 2. syyskuuta 2016 teksti Tobias Hjortkjær Schultz; Tieteen Kuvalehti

Maailmanennätys voidaan lyödä tai sitten se voidaan murskata niin totaalisesti, että kaikki sen muistavat.

Entinen ennätys murskaantui täydellisesti, kun filippiiniläinen kalastaja pyysi sukulaisnaistaan huolehtimaan onnenkivestään. Kalastaja oli löytänyt kiven merestä kymmenen vuotta sitten, ja siitä alkaen kivi oli ollut hänen sänkynsä alla. Hänellä ei ollut hajuakaan, millaisesta kivestä oikein on kyse.

Onnenkivi

Miehen sukulainen lupasi säilyttää onnenkiveä, jota mies oli silittänyt joka päivä ennen kuin hän oli lähtenyt merelle. Kun kalastajan pieni puutalo paloi, hänen täytyi keksiä onnenkivelleen uusi säilytyspaikka.

Nainen sai miehen suostumaan siihen, että hän voisi ottaa kiven mukaansa työpaikalleen Puerto Princesan matkailutoimistoon. Nainen halusi laittaa kiven kaikkien nähtäväksi, sillä se oli hänen mielestään niin erityinen.

Ja siinä hän oli oikeassa.

100 miljoonaa dollaria

Matkailutoimiston johtaja halusi tutkituttaa kiven, ja nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että kalastajalla on pian rahaa rakennuttaa itselleen uusi upea talo.

Analyysissä selvisi, että kyseessä on aito, 34 kiloa painava helmi, jonka arvon on arveltu olevan yli 100 miljoonaa dollaria.

Tähän asti maailman suurimman helmen titteliä hallussaan pitänyt kivi, joka painaa vaivaiset 6,4 kiloa, pyydettiin samoilta alueilta kuin kalastajan ennätyshelmi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...