Pilvikeilausta

Simuloituaan pilvien vaihtelua tietokonemallissa tutkijat keskittyivät sateeseen järjestymisen todennäköisenä aiheuttajana. Laivoihin asennetut laserkeilauslaitteet tuottivat tarkat mittaustiedot meripilvistä ja vahvistivat havainnot, ilmoittaa NOAA.”Viestivä” pilvijärjestelmä on esimerkki luonnollisesta itsejärjestymisestä, rakenteiden tarkoituksenmukaiselta näyttävästä muodostumisesta ilman ihmisen ulkopuolista vaikutusta. Sama prosessi on havaittavissa kiteiden ja planeettojen muodostumisessa ja hyönteisparvissa.

tiistai 24. elokuuta 2010

Simuloituaan pilvien vaihtelua tietokonemallissa tutkijat keskittyivät sateeseen järjestymisen todennäköisenä aiheuttajana. Laivoihin asennetut laserkeilauslaitteet tuottivat tarkat mittaustiedot meripilvistä ja vahvistivat havainnot, ilmoittaa NOAA.

”Viestivä” pilvijärjestelmä on esimerkki luonnollisesta itsejärjestymisestä, rakenteiden tarkoituksenmukaiselta näyttävästä muodostumisesta ilman ihmisen ulkopuolista vaikutusta. Sama prosessi on havaittavissa kiteiden ja planeettojen muodostumisessa ja hyönteisparvissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...