Savua ja tuhkaa nousi Grímsvötn-tulivuoresta 21. toukokuuta 2011. Vatnajökullin jäätikön alla maan kaakkoisosassa sijaitseva Grímsvötn on Islannin aktiivisin tulivuori. Edellisen kerran se purkautui 2004. Kuva: AFP/Getty Images.

Kuvia: Grimsvötn purkautuu

Tuhkapilvi, joka nousee 19 kilometrin korkeuteen islantilaisesta Grímsvötn-tulivuoresta näyttää hurjalta, mutta sen ei uskota pahemmin sotkevan Euroopan lentoliikennettä.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Tuhkapilvi, joka nousee 19 kilometrin korkeuteen islantilaisesta Grímsvötn-tulivuoresta näyttää hurjalta, mutta sen ei uskota pahemmin sotkevan Euroopan lentoliikennettä.

Tuhkapilvet täyttivät taivaan 22. toukokuuta Vatnajökullin jäätikön yllä. Kuva: Jóhann Ingi Jónsson ja A4X4T.

Salamat lyövät Grímsvötnin tulivuoren tuhkapilvessä. Kuva on otettu 22. toukokuuta Vatnajökullin jäätiköllä. Vulkaaniset salamat syntyvät kuten salamat ukonilmalla. Kun vesipisarat, jää ja rakeet reagoivat keskenään ja ilmassa leijuvien hiukkasten kanssa (purkauksesta vapautuneen tuhkan), syntyy sähköpurkauksia. Kuva: Jóhann Ingi Jónsson ja A4X4T.

Toukokuun 21. päivänä otettu kuva purkautuvasta Grímsvötnin tulivuoresta. Grímsvötnin lisäksi Euroopan suurimman jäätikön, Vatnajökullin, alla on kuusi muuta tulivuorta. Niistä suurin osa on aktiivisia. Kuva: Egill Adalsteinsson, European Pressphoto Agency.

Turistit poistuvat Islandia-hotellista Nupurista, jossa Grímsvötnin tuhka täytti ilman 22. toukokuuta. Osa tuhkasta leijui Reykjavikin yllä, joka sijaitsee noin 400 kilometriä purkautuvasta tulivuoresta länteen, kertoi uutistoimisto AFP. Kuva: Vilhelm Gunnarsson, AFP/Getty Images.

Anna Hardadottir, maanviljelijä Horgslandista, vei 22. toukokuuta hevosensa suojaan tuhkalta, jota tuprusi Grímsvötn-tulivuoresta. Kuva: Vilhelm Gunnarsson, AFP/Getty Images.

Islannin Kirkjubaejarklausturissa huoltoaseman pihassa olevaan tuhkaan jäi jäljet autonrenkaista. 24 tunnin kuluttua purkauksen alkamisesta Islannin viranomaiset arvelivat, että purkauksen jo näyttävän laantumisen merkkejä. Kuva: Ingolfur Juliusson, Reuters.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...