Kuvareportaasi: Mattias Klum

Mattias Klum on kuvillaan vienyt ihmiset matkoille hauraisiin ja kaukaisiin ympäristöihin ja esitellyt luonnon uhattua kauneutta.

torstai 11. huhtikuuta 2013

45-vuotias Mattias Klum tunnetaan luontoarvojen puolustajana. Tämän vuoden tammikuussa julkaistussa Ruotsin vaikutusvaltaisimpien ympäristöaktivistien luettelossa hänet mainittiin neljäntenä. Palkitun valokuvaajan kuvien kantavana teemana ja sanomana on, että maailma on kaunis ja hauras. Sen kauneus on kuitenkin uhattuna, ja meidän on varjeltava näitä hauraita ympäristöjä, jos haluamme tulevienkin sukupolvien näkevän ne.

"Suhtaudun intohimoisesti luonnonsuojeluun ja eläimiin. Se ajaa minua eteenpäin työssäni – yritän saada kuvillani aikaan jotain hyvää. Olen ollut onnekas, koska olen kyennyt kiinnittämään kuvillani huomiota ongelmiin, jotka meidän on ratkaistava", sanoo Klum, joka ei pelkää mennä lähelle leijonia, käärmeitä tai tiikereitä, jos hyvän kuvan saaminen sitä edellyttää.

Mattias Klum kertoo

Mattias Klumin kuvia ovat 1990-luvulta alkaen ollut mukana monissa National Geographicin artikkeleissa. Tuorein artikkeli käsittele eläinten myrkkyjä, joilla voidaan pelastaa ihmishenkiä.

"Työni edellyttää pehmeyttä, jonkin verran älyä, ympäristön lukutaitoa ja nöyryyttä. Ilman niitä minut olisi varmaankin syöty jo ajat sitten", hän tuumii.

Lue myös Eläinten myrkyt voivat pelastaa ihmishenkiä -reportaasi, jonka kuvat ovat Mattias Klumin ottamia.

Mattias Klum, video

Valokuvaaja

Mattias Klum asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Mälarenjärven rannalla Uppsalassa.

Tästä pääset Mattias Klumin sivustoon.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...