Miksi lehden nimi ei ole International Geographic?

National Geographic -aikakauslehti kuljettaa lukijoitaan ympäri maailmaa pohjoisnavan pakkasista Saharan helteisiin, mutta miksi globaali toiminta ei näy lehden nimessä?

perjantai 21. lokakuuta 2011

Vastaus löytyy 123 vuoden takaa Washingtonista, missä yhdysvaltalainen National Geographic Society -järjestö perustettiin vuonna 1888. Seuran taustavoimina toimi joukko maan johtavia tiedemiehiä, seikkailijoita ja tutkijoita, jotka halusivat ”lisätä ja levittää maantiedon tuntemusta”.

Moni heistä kävikin tutkimusmatkoilla ja palasi aina talveksi Washingtoniin analysoimaan keräämiään tietoja. Välittääkseen tuloksia toisilleen ja suuremmalle yleisöllekin he perustivat aikakauslehden – joka oli aluksi oikeastaan tiedotuslehtinen.

Vuosikymmenten mittaan siitä on kehittynyt National Geographic -aikakauslehti, jota julkaistaan nykyisin 32 kielellä. National Geographic Society tukee edelleen monenlaisia tutkimushankkeita ja -matkoja.

Kysy meiltä:

Haluatko kysyä jotakin NG:n asiantuntijoilta? Lähetä kysymys osoitteeseen [email protected]. Vain julkaistaviin kysymyksiin vastataan. Kysymyksen lähettäjä palkitaan hienolla maailmankartalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...