National Geographic tutkii tulevaisuuden elintarvikkeita

National Geographic Suomen juuri ilmestyvä numero 5/2014 sisältää ensimmäisen artikkelin suuresta teemasarjasta, joka selvittää kahdeksan seuraavan kuukauden aikana keinoja hankkia riittävästi ruokaa kasvavalle väestölle.

tiistai 27. toukokuuta 2014

HELSINKI (27. toukokuuta 2014) – National Geographic Suomi julkaisee keskiviikkona ensimmäisen osan suuresta teemasarjasta, joka kantaa nimeä ”Ruokaa kaikille”. Sarjan käynnistää professori Jonathan Foleyn artikkeli ”Kuinka tuotetaan kylliksi ruokaa 9 miljardille”.

Maapallon väestön on arvioitu kasvavan yhdeksään miljardiin vuoteen 2050 mennessä, ja avausartikkelissa Foley esittelee viisi keinoa, joilla kasvava väestö saadaan ravittua. George Steinmetzin vaikuttavat valokuvat kertovat tehomaataloudesta, Jim Richardson puolestaan esittelee muotokuvillaan viljelijöitä eri puolilta maailmaa. Lisää luettavaa ja mielenkiintoisia elintarvikefaktoja löytyy National Geographicin sivustosta osoitteesta Teema 2014: Ruokaa kaikille

Kahdeksan seuraavan kuukauden kuluessa National Geographic perehtyy esimerkiksi vesiviljelyn tulevaisuuteen, ruokahävikkiin, lihaan ja eri ruokakulttuureihin.

”Se, miten ravinnonsaanti turvataan kasvavalle väestölle kuluttamatta maapallon voimavaroja loppuun, on epäilemättä yksi ihmiskunnan ratkaisevimmista kysymyksistä. Se on iso kysymys, joka vaatii isoja vastauksia, mutta ratkaisuihin vaikuttavat myös jokaisen yksilön ja kotitalouden valinnat”, sanoo National Geographic Suomen päätoimittaja Karen Gunn.

Samaan aikaan artikkelisarjan käynnistymisen kanssa Tukholmassa järjestetään EAT Stockholm Food Forum, ensimmäinen pohjoismainen konferenssi tulevaisuuden elintarvikkeista. 26.–27. toukokuuta järjestettävä konferenssi kokoaa yhteen tieteen, politiikan ja liike-elämän johtohahmoja, ja tapaamisen tarkoituksena on keskustella kestävän ja terveellisen elintarviketuotannon mahdollisuuksista ja ratkaisuista. National Geographic on strateginen yhteistyökumppani Food Forum -konferenssille, joka järjestetään tästedes kerran vuodessa.

”EAT Stockholm Food Forumin strategisena kumppanina pystymme seuraamaan tieteen, hallinnon ja liike-elämän globaalien ajattelijoiden ajankohtaisia keskusteluja kestävän elintarviketuotannon tulevaisuudesta – tärkeästä aiheesta, joka koskettaa meistä jokaista”, sanoo Kaitlin Yarnall, National Geographic Magazinen Washingtonin-pääkonttorin luovan osaston varajohtaja. Yarnall on myös mukana päättämässä, kenelle jaetaan EAT Global Innovation Award -palkinto innovatiivisesta elintarviketyöstä 26. toukokuuta.

Lisätietoa osoitteesta www.eatforum.org tai Twitter-sivulta @EATforum.

National Geographic Society Vuonna 1888 perustettu National Geographic Society on maailman johtavia yleishyödyllisiä tiede- ja koulutusjärjestöjä. Se on tähän mennessä tukenut jo yli 11 000:ta tiede-, tutkimus-, koulutus- ja suojeluhanketta muun muassa Pohjois-Euroopan Global Exploration Fund -rahastonsa kautta. National Geographic Society julkaisee myös lehtiä, kirjoja, televisio-ohjelmia, elokuvia, karttoja, DVD-levyjä ja interaktiivista mediaa 38 kielellä. Järjestö tavoittaa joka kuukausi yli 300 miljoonaa ihmistä pyrkimyksenään ”innoittaa välittämään maailmasta”.

Kuvia National Geographic -lehden numerosta 5/2014 on saatavilla osoitteessa http://press.nationalgeographic.com/downloads/tempsource/3/food

käyttäjänimi: press tunnussana: press

Yhteyshenkilö: Merci Olsson Communications and Outreach Director National Geographic Society, Europe Tel. +46 734 149878 [email protected]

Yhteyshenkilö:

Merci Olsson Communications and Outreach Director National Geographic Society, Europe Tel. +46 734 149878 [email protected]

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...