Rahasto: National Geographic tukee tutkimusta

National Geopraphic on tukenut muun muassa Jacques-Yves Cousteaun ja Jane Goodallin työtä. Nyt on perustetttu rahasto, joka tukee nimenomaan pohjoiseurooppalaisia tutkijoita.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

National Geographic Society on 122 vuoden aikana tukenut kaikkiaan 111 maasta tulevia tutkijoita ja löytöretkeilijöitä: esimerkiksi meritutkija Jacques-Yves Cousteauta, napatutkija Robert Pearya ja primatologi Jane Goodallia. Ensimmäiset apurahan saajat tekivät löytöretkiä löytöretkeilyn vuoksi, mutta nykyisin moni apurahan saaja etsii keinoja ymmärtää maailmaa paremmin ja pitää siitä huolta.

Tämän työn edistämiseksi National Geographic on perustanut uuden rahaston, joka tukee nimenomaan pohjoiseurooppalaisten tutkijoiden työtä.

Israel Cook Russell

Vuosi, 1890. Paikka, Yhdysvallat. Hanke: Yhdysvaltain toiseksi korkeimman vuoren, 5489-metrisen Mount St. Eliasin, tutkiminen ja kartoittaminen.

Krithi Karanth

Vuosi, 2011. Paikka, Intia. Hanke: Ihmisten ja eläinten välisten konfliktien viljelijöille, kotieläimille ja viljelykasveille aiheuttamien vahinkojen arviointi ja ehkäisy.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...