National Geographic numero 11

Tutustu asteekkien pyhään pyramidiin tai lähde matkalle Kazirangan kansallispuistoon Intiaan. Maailman kaunein lehti on jälleen täynnä elämyksiä.

perjantai 12. marraskuuta 2010

Mahtavat asteekit Pyhän pyramidin kaivauksissa on paljastunut jälkiä verisistä rituaaleista, mutta asteekkivaltakunnan hallitsijoiden maalliset jäänteet näyttävät kadonneen kuin tuhka tuuleen.

Aaltojen alla Japanin ympärillä lainehtii niin trooppisen lämpimiä kuin jääkylmiäkin meriä, joissa kuhiseva elämä esittäytyy kuvasafarilla.

Hauras rauha Sudania ovat repineet arabivoittoisen pohjoisen ja afrikkalaisen etelän väliset veriset sisällissodat. Säilyykö horjuva rauha, kun Etelä-Sudan ensi vuonna äänestää itsenäistymisestään?

Ruohon valtakunta 100 tiikeriä, 1800 vesipuhvelia, 2000 intiansarvikuonoa ja koko joukko muita uhanalaisia eläimiä on löytänyt turvapaikan Kazirangan kansallispuistosta Intiasta. Ajoittain kansallispuiston eväät käyvät eläimille liian niukoiksi. Siksi puistoa ympäröivät ylängöt ovat näille harvinaisille eläimille erittäin tärkeitä – niin kuin monille ihmisillekin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...