Numero 2 on ilmestynyt

Lähde matkalle Pariisin tunneleihin ja tutustu Afganistanin oopiumisotaan sekä kiinalaisiin sinisiin apinoihin.

torstai 10. helmikuuta 2011
  • Oopiumisota Afganistan on maailman suurin oopiumintuottaja, ja koko maan talous on riippuvainen tuosta huumeesta. Tulevaisuuden kannalta ratkaisevan tärkeää on saada afganistanilaisviljelijät kasvattamaan pelloillaan jotakin muuta kuin unikkoa.

  • Kylmästä sinisenä? Kiinan vuoristojen lumiapinat viihtyvät kylmemmässä kuin monet muut kädelliset. Apinoiden paksu turkki suojaa kylmältä, kuten ilmeisesti myös naaman sinertävä väri.

  • Pariisin alla Ranskan pääkaupunki lepää valtavan ja pitkälti unohdetun tunneleiden, katakombien ja kaivoskäytävien verkoston päällä. Kaupungin nuoriso pitää maan alla salaisia kokoontumisia, vaikka tunneleissa liikkuminen onkin kielletty sortumavaaran takia.

  • Sulkien salaisuudet Lintujen siivet ovat paljon kehittyneempiä kuin lentokoneiden. Sulkien synty on kuitenkin evoluutiohistorian suuria arvoituksia. Pitkään arveltiin, että sulat olisivat kehittyneet tasatahtia lentokyvyn kanssa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että sulkia oli olemassa jo miljoonia vuosia ennen kuin hirmuliskot kokeilivat siipiään. Mille otukselle höyheniä kehittyi ja miksi, ja milloin ensilento lopulta tapahtui?

Osta lehti

Tutustu upean lehden tarjouksiin tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...