Numero 3 on ilmestynyt

Lue, miten ihminen on muuttanut maapalloa, tutustu maailman pisimpään rautatietunneliin ja kesyyntyneisiin eläinlajeihin.

torstai 10. maaliskuuta 2011
  • Ihmisen aikakausi Ihmisen valtavat vaikutukset maapalloon enteilevät uutta maailmankautta, jonka merkit näkyvät geologisissa piirteissä vielä kauan kaupunkien katoamisen jälkeenkin.

  • Joutsenlaulu Kansallislintumme laulujoutsen on vesilintujen jättiläinen, tyylikäs lentäjä ja rakastettu myyttinen hahmo.

  • Alaskan ympäri 176 päivässä Kukaan ei ollut kulkenut jalan, hiihtäen ja jokia pitkin 7530 kilometrin matkaa kahdeksassa kansallispuistossa ja Alaskan vuorijonoilla – ennen Andrew Skurkaa.

  • Mahtava rautatie Maailman pisintä ja syvimmällä kulkevaa rautatietunnelia viimeistellään parhaillaan Alppien uumenissa.

  • Kesyt eläimet Vain harva eläinlaji on saatu jalostettua yhteensopivaksi ihmiselon kanssa. Maailman 148 suurnisäkkäästä vain viisitoista on pystytty kesyttämään. Miksi hevosten kesyttäminen ja jalostaminen on onnistunut jo tuhansia vuosia mutta niiden lähisukulaisten, seeprojen, kanssa on epäonnistuttu toistuvasti? Tutkijat etsivät vastauksia kesyyntyneiden eläinlajien geeneistä.

Osta lehti

Tutustu upean lehden tarjouksiin tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...