12 murenevaa kulttuuriaarretta

Haitilainen piparkakkutalo, palatsiraunio keskellä kiinalaista miljoonakaupunkia ja koruton lontoolainen betonikolossi ovat World Monuments Watchin 12 vaarantuneen kulttuuriaarteen listalla vuonna 2012.

torstai 20. lokakuuta 2011 teksti Ker Than, National Geographic News

Halonglahti on yksi niistä 67 paikasta, jotka yksityinen World Monuments Fund (WMF) on ottanut ylläpitämälleen World Monuments Watch -listalle vuodeksi 2012. Joka toinen vuosi julkaistava luettelo sisältää rakennuksia, arkkitehtuuria ja kulttuuriperinnöltään tärkeitä kohteita, joiden katsotaan olevan vaarassa luonnollisten, sosiaalisten, poliittisten tai taloudellisten muutosten vuoksi. Me esittelemme nyt täyden tusinan listan kohteista.

Halonglahden ainutlaatuiset kelluvat kalastajakylät ovat peräisin 1800-luvun alusta, mutta nyt niitä uhkaavat sekä turismin kasvu että kalastusteollisuuden ja ilmaston muutokset, jotka vaikuttavat lahden ekologiaan, sanoo WMF:n tutkimus- ja koulutusjohtaja Erica Avrami.

"Meidän mielestämme symboloi ihmisten ja paikkojen erottamatonta yhteyttä, mistä koko kulttuuriperinnössä nimenomaan on kysymys", sanoo Avrami.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...