High Linen kunnostamaton kolmas osuus kääntyy länteen ja tuo radan lähes Hudsonjoelle. Tuo osa on yhä rautatieyhtiö CSX:n hallussa, mutta Friends of the High Line toivoo, että sekin saadaan vielä liitettyä osaksi puistoa. Jos niin kävisi, heinäkuun neljännen ilotulituksia voisivat ihailla täältä monet muutkin newyorkilaiset kuin ryhmän jäsenet ystävineen.

Galleria: Ihme Manhattanin yllä

Hylätystä junaradasta on tullut New Yorkin katujen yllä kulkeva puisto, joka kantaa nimeä High Line. Katso kuvat.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Hylätystä junaradasta on tullut New Yorkin katujen yllä kulkeva puisto, joka kantaa nimeä High Line. Kuva: Diane Cook & Len Jenshel.

Suudelma on ehkä ainoa hyvä syy sulkea silmänsä Tenth Avenuelle aukeavilta näkymiltä paikassa, josta arkkitehdit loivat yhden High Line -huippukohdista. He muuttivat tavallisen oloisen siltaosuuden häkellyttäväksi urbaaniksi amfiteatteriksi, jonka puinen katsomo laskeutuu liikenteen yllä oleville ikkunoille.

High Line ulottui aikoinaan Ala-Manhattanille ja kulki monen tehtaan läpi. Eteläisin osuus purettiin jo 1960-luvulla eli kauan ennen kuin kukaan keksi ryhtyä suunnittelemaan radasta puistoa.

Puita istutettiin High Line -puiston toiselle osuudelle viime kesänä, jotta ne ehtisivät juurtua kunnolla ennen tämän kesän avajaisia. Kesäkuussa avattu toinen 800 metrin osuus ulottuu 20th Streetiltä 30th Streetille.

Naomi Goldberg Haasin tanssiryhmä esitti Autumn Crossing -teoksensa viime syksynä High Linen katetulla Chelsea Market Passagella, joka on tarkoitettu julkisille taideteoksille ja erilaisille tapahtumille.

Lasiseinäinen The Caledonia on yksi monista High Linen kupeeseen hiljan rakennetuista asuinkerrostaloista.

Vielä vähän aikaa sitten koko High Line oli hoitamatonta rikkakasvien ja luonnonkukkien ryteikköä, mutta nyt sitä on enää kolmas, 30th Streetiltä pohjoiseen vievä osuus.

Puiston eteläpään tiheät istutukset luovat kontrastia vanhaan teräsrakenteeseen ja kaupunkimaisemaan. High Line alittaa kolme rakennusta, joista yksi, The Standard Hotel, näkyy oikealla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...