Kirkon torni ilmaantui näkyviin ennen kuin kuivuus alkoi. Torni toimi vesialtaan syvyysmittarina. Loput Potosin kylästä, kuten talojen rauniot ja hautausmaa, ovat myös tulleet esiin vedenpinnan laskiessa. Kuva: CORPOELEC via Reuters

Kuvagalleria: Kirkko ilmestyy veden alta

Venezuelalainen kirkko oli veden alla vuosia, kunnes laaksoa koetellut kuivuus toi sen jälleen esiin.

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Venezuelalainen kirkko oli veden alla vuosia, kunnes laaksoa koetellut kuivuus toi sen jälleen esiin. Kuva: Reuters

Venezuelassa sijaitseva kirkko jäi veden alle vuonna 1985, kun alueelle rakennettiin pato vesivoimalaa varten. Kova kuivuus on tuonut kirkon jälleen näkyviin. Vasemmalla oleva kuva on vuodelta 2008 ja oikeanpuoleinen kuva on otettu vuoden 2010 helmikuussa. Reutersin mukaan 25 metrin korkuinen kirkko ja Potosin kylä joutuivat veden valtaan perustettaessa Uribanten-Caparon tekojärveä. Kirkosta on tullut Venezuelan energiapulan symboli. Lähes 70 % energiasta tuotetaan vesivoimalla.

Uribanten-Caparon tekojärvi ei ole viime vuosina vain tyhjentynyt vaan myös lämpötila alueella on kohonnut. Kuva: Diario La Nacion, Reuters.

Tyhjentyneen vesialtaan keskilämpötilan nouseminen kolmella asteella huolestuttaa insinöörejä. Reutersin mukaan lämpötilan kohoamisen aiheuttavat metsänhakkuut ja ilmastonmuutos. Kuva: CORPOELEC via Reuters.

Hieman yli vuosi sitten kirkko oli lähes kokonaan veden alla... Kuva: Diario La Nacion, Reuters (tammikuu 2009)

... mutta nyt se on lähes kuivilla (21. helmikuuta, 2010). Kuivuus johtuu laaja-alaisesta El Niño -sääilmiöstä, joka esiintyy 2–7 vuoden välein. El Niño saa Tyynenmeren vedet lämpenemään Etelä-Amerikan päiväntasaajan tienoilla ja häiritsee siten ilmakehän virtauksia. Kuva: Jorge Silva, Reuters.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...