Tulevaisuuden kelluvat kaupungit

Monenlaiset mielikuvitukselliset, vihreät rakennushankkeet vedenalaisista merenpiirtäjistä kelluviin kaupunkeihin saattavat pienentää merenpinnan kohoamisen tuomia uhkia.

perjantai 10. elokuuta 2012 teksti Tasha Eichenseher, National Geographic News

Seascraper on yksi monista futuristisista rakennuskonsepteista, joiden pohjalle voitaisiin rakentaa ekologisesti kestäviä kelluvia kaupunkeja.

Maailman väkiluku on kohonnut yli seitsemän miljardin, väkeä virtaa kaupunkeihin suurina joukkoina ja tulvat ja merenpinnan nousu panevat maalla asumisen koetukselle. Niinpä arkkitehdit ja keksijät ovat ilmeisesti päättäneet nostaa ankkurin.

Seascraper, omavarainen asunto-, toimisto- ja virkistysaluekokonaisuus, on yhdysvaltalaisten suunnittelijoidensa mukaan tarkoitettu hidastamaan kaupunkien leviämistä ja lievittämään kasvukipuja.

Energiaomavaraisuutensa alus saavuttaisi syvänmeren virtausten pyörittämillä vedenalaisilla turbiineilla ja ohuella aurinkokennokuorella, joka keräisi auringon energiaa. Kupera kuori keräisi sadevettä ja päästäisi päivänvalon alakerroksiin asti. Juomavettä saataisiin suolanpoistolaitoksesta, joka käsittelisi ja suodattaisi sadevettä.

Vihreä laitos tukisi myös merieliöstön elämää toimimalla kelluvana riuttana ja ruokkimalla kaloja syvyyksistä pumpatuilla ravinteilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...