Kuvareportaasi: Teollinen ihmemaa

Toby Smith on valokuvannut Englannin voimalaitoksia vuodesta 2008. Hänen tarkoituksenaan on kuvata energiantuotannon ja ympäristön välisiä monimutkaisia yhteyksiä.

torstai 27. kesäkuuta 2013

Kuvareportaasi voimalaitoksista

Englannin maaseudulla on kymmeniä voimalaitoksia. "Meitä on monia, jotka pitävät niitä kauniina: arkkitehtonisesti kiehtovina, fossiilisia polttoaineita polttavina menneen ajan symboleina, jotka saastuttavat nykyaikaa," sanoo valokuvaaja Toby Smith. Hän on vuodesta 2008 lähtien tutkinut voimalaitosten kahtalaista symboliikkaa ottamalla niistä suurikokoisia kuvia pitkällä valotusajalla yöaikaan. Näin hän haluaa tuoda esiin niiden jatkuvan toiminnan maisemamme ja tietoisuutemme reunamilla.

Kaikki voimalat saastuttavat

Ennen tähän kuvaushankkeeseen ryhtymistä Smith kalasteli ajankohtaista aihetta, joka määrittäisi hänen uransa suunnan. Voimaloista hän löysi aiheen, jonka hän pystyi yhdistämään aiempiin kokemuksiinsa. "Tein ennen esimerkiksi tiedustelutöitä armeijan jalkaväelle. En koskaan mene kuvaamaan luvattomaan paikkaan, mutta hyödynnän kokemuksiani kuvauspaikkojen etsinnässä. Opiskelin myös ympäristötieteitä, joten saastuttavat rakennelmat ovat minulle jollakin tavalla sopiva aihe", Smith kertoo. Kaikki hänen kuvaamansa voimalaitokset saastuttavat, mutta ne palvelevat ihmiskunnan kasvavia tarpeita. "Haluan tuoda kuvieni kautta esiin energiantuotannon ja ympäristön välisiä monimutkaisia yhteyksiä."

Valokuvaaja

Lontoossa asuva Toby Smith kuvaa Reportage by Getty Imagesille ja keskittyy etenkin kestävään kehitykseen ja ympäristöasioihin. Hänen kuviaan julkaistaan ja esitellään näyttelyissä ympäri maailmaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...