Veto viilentää

Tavalliset tuulettimet saavat aikaan viilentävän tunteen panemalla ilman liikkeelle, mutta ne eivät viilennä ilmaa. Ullakolle tai sen alapuoliseen sisäkattoon asennettavat poistoilmapuhaltimet taas toimivat eri periaatteella. Ne imevät suuria määriä lämmintä, seisovaa ilmaa ulos talosta, jotta tilalle virtaisi raikkaampaa ja viileämpää ulkoilmaa.Yhdysvaltalaisen laitevalmistajan Quiet Cool Manufacturingin mukaan paras tapa jäähdyttää poistoilmailmapuhaltimella on sammuttaa ilmastointi ja käynnistää puhallin illalla, kun lämpötila laskee.

tiistai 9. elokuuta 2011 teksti Alexandra Arkin, Medill News Service

Tavalliset tuulettimet saavat aikaan viilentävän tunteen panemalla ilman liikkeelle, mutta ne eivät viilennä ilmaa. Ullakolle tai sen alapuoliseen sisäkattoon asennettavat poistoilmapuhaltimet taas toimivat eri periaatteella. Ne imevät suuria määriä lämmintä, seisovaa ilmaa ulos talosta, jotta tilalle virtaisi raikkaampaa ja viileämpää ulkoilmaa.

Yhdysvaltalaisen laitevalmistajan Quiet Cool Manufacturingin mukaan paras tapa jäähdyttää poistoilmailmapuhaltimella on sammuttaa ilmastointi ja käynnistää puhallin illalla, kun lämpötila laskee.

Saavutettavat säästöt ja kuoletusajat riippuvat talosta ja ilmastosta, sanoo laitteita myyvän R.E. Williams -yhtiön edustaja Mary Driscoll. " todellakin säästää rahaa. Meidän puhaltimemme ovat energiatehokkaampia kuin tavanomainen ilmastointilaite."

Poistoilmapuhaltimet voivat aiheuttaa meluongelmia, etenkin jos ne asennetaan väärin. EPA:n mukaan suuritehoinen puhallin, jota käytetään pienellä teholla, on yleensä hiljaisempi kuin pieni tuuletin, joka käy isoilla kierroksilla. EPA suosittaa asentamaan kaikki tuulettimet aina melua vaimentaville kumi- tai huopatassuille ja käyttämään muutenkin tuulettimia, joiden käyntinopeutta voi säädellä.

R.E. Williamsin tuulettimet ovat Mary Driscollin mukaan "meluluokiteltuja".

Poistoilmatuulettimet viilentävät tietenkin vain silloin, kun sisäilma on ulkoilmaa lämpimämpää. Niissä ilmastoissa, joissa lämpötila laskee yön ajaksi merkittävästi, voidaan poistoilmatuulettimella vähentää ilmastointikuluja jopa 50–90 prosentilla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...