Hindenburg­ tuhoutui 37 sekunnissa

Tiesitkö että ilmalaiva Hindenburg­ paloi 75 vuotta sitten poroksi vain 37 sekunnissa? Kata­strofi tapahtui New Yorkin lähellä Lakehurstissa ilmalaivan laskeutuessa 6. toukokuuta 1937. Kyydissä olleista 97 ihmisestä 35 menehtyi, samoin yksi maahenkilökunnan jäsen. 245 metriä pitkä loistelias ilmalaiva oli päättämässä 18:tta Atlantin-ylitystään. Saksalaisvalmisteinen alus oli suunniteltu lentämään palamattomalla heliumilla, mutta Yhdysvaltain kauppasaarron vuoksi nosteaineena käytettiin helposti syttyvää vetyä.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Tiesitkö että ilmalaiva Hindenburg paloi 75 vuotta sitten poroksi vain 37 sekunnissa? Katastrofi tapahtui New Yorkin lähellä Lakehurstissa ilmalaivan laskeutuessa 6. toukokuuta 1937.

Kyydissä olleista 97 ihmisestä 35 menehtyi, samoin yksi maahenkilökunnan jäsen. 245 metriä pitkä loistelias ilmalaiva oli päättämässä 18:tta Atlantin-ylitystään.

Saksalaisvalmisteinen alus oli suunniteltu lentämään palamattomalla heliumilla, mutta Yhdysvaltain kauppasaarron vuoksi nosteaineena käytettiin helposti syttyvää vetyä.

Zeppelin-varustamo oli kuitenkin panostanut myös turvallisuusseikkoihin, ja esimerkiksi tupakkahuone oli eristetty aluksen muista tiloista. Onnettomuuden syytä ei ole saatu kiistattomasti selvitettyä, mutta ilmalaivojen käyttö henkilöliikenteessä tyssäsi joka tapauksessa turmaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...