Käytä hiirtä: Titanic merenpohjassa

Käytä hiirtä ja tutki Titanicin hylkyä. Kaikuluotauskuvista on selvinnyt, että Titanicin kappaleita ja aluksen irtaimistoa on noin neljän neliökilometrin alalla merenpohjassa. Alueesta laadittu kartta auttaa hylyn tutkimisessa ja suojelemisessa.

torstai 15. maaliskuuta 2012

Pyörteiset pohjavirtaukset muuttelevat jatkuvasti meren pohjaa, sekoittavat sedimenttejä ja kokoavat dyynejä, jotka ovat joskus pidempiä, leveämpiä ja korkeampia kuin Titanic itse.

”Se näyttää olevan huomattavasti dynaamisempi ympäristö kuin olemme luulleet”, sanoo Woods Holen meritutkija David Gallo. Hän uskookin monen Titanic-esineen olevan pohjan alla. Myös koko hylky saattaa hänen mielestään jonain päivänä peittyä pohjassa liikkuvien dyynien ja sedimenttivirtausten alle.

Laivan ja sen sisällön jäännökset lojuvat noin 400 hehtaarin alalla merenpohjassa. Kaikuluotauskuvantaminen tuo nyt ensi kerran tuon kokonaisuuden näkyviin.

Tämä tärkeimmän hylkyalueen kartta auttaa yhdessä yksittäisten valokuvien kanssa asiantuntijoita tutkimaan, hallinnoimaan ja suojelemaan Titanicia kestävänä arkeologisena kohteena.

Tästä pääset kirjautumaan ja tutkimaan karttaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...