Vielä 20 kilometrin päässä vaurioituneesta ydinvoimalasta pelastus- ja raivausjoukot joutuivat pitämään säteilyä torjuvia suoja-asuja ja naamareita. Japanin hallitus luokitteli ydinturman luokkaan 7, joka on pahin mahdollinen.

Galleria: Tältä näyttää ydinturma

National Geographicin valokuvaaja Athit Perawongmetha uhmasi oleskelukieltoa ja kävi Fukushiman ydinvoimalaa ympäröivällä evakuointivyöhykkeellä Japanissa.

torstai 19. toukokuuta 2011

National Geographicin valokuvaaja Athit Perawongmetha uhmasi oleskelukieltoa ja kävi Fukushiman ydinvoimalaa ympäröivällä evakuointivyöhykkeellä Japanissa.

Katu- ja liikennevalot palavat yhä hylätyssä kaupungissa noin 20 kilometrin päässä vaurioituneesta Fukushiman ydinvoimalasta. ”Ainoa, mikä puuttuu, on elämä”, sanoi Athit Peerawongmetha.

Tsunamin uhrin ruumis lojui 7. huhtikuuta 2011 evakuointivyöhykkeellä noin viiden kilometrin päässä Fukushiman ydinvoimalasta.

Maanjäristys, jonka voimakkuudeksi mitattiin 8,9 Richterin asteikolla, ja sitä seurannut tsunami tuhosivat useita Japanin rannikkokaupunkeja. Ne tappoivat muutamassa minuutissa tuhansia ja tekivät vielä useammista kodittomia. Tuhoista huolimatta henkiinjääneiden elämä jatkuu.

Monilla ei ollut aikaa pakata tavaroitaan, kun Japanin hallitus määräsi hätäevakuoinnin toimitettavaksi 20 kilometrin säteellä vaurioituneesta Fukushiman ydinvoimalasta. Tämän talon omistajalta jäi jopa ilmastointilaite päälle.

Kun ydinkriisi kärjistyi ja evakuointikäsky annettiin, tämä voimistelusali, johon oli kerätty maanjäristystä ja tsunamia paenneita, tyhjennettiin silmänräpäyksessä.

Ydinturmassa menehtyi ihmisten lisäksi kotieläimiä ja lemmikkejä, joiden omistajat joutuivat pakenemaan paikalta suin päin.

Jotkin kotieläimet, kuten nämä hevoset, nääntyivät nälkään.

Japanilaiseen rannikkokaupunkiin iski tsunami voimalla, joka nosti loistoristeilijän kaksikerroksisen talon katolle.

Jostain talosta huuhtoutunut valokuva makaa roskan seassa rannalla.

Kukat ja uhrilahjat osoittavat paikkaa, jossa sijaitsi pieni pyhäkkö ennen kuin tsunami tuhosi koko kylän.

Kesennumassa 31. maaliskuuta 2011 oli nähtävissä, miten täydellistä tuho monin paikoin oli.

Kissa istui 6. huhtikuuta 2011 evakuointivyöhykkeen talossa noin 20 kilometrin päässä Fukushiman ydinvoimalasta.

Hylätty katu evakuointivyöhykkeellä noin 20 kilometrin päässä Fukushiman ydinvoimalasta 7. huhtikuuta 2011.

Jotta säteilyä ei pääsisi leviämään evakuointivyöhykkeeltä, Japanin hallitus määräsi perustettavaksi useita tarkistusasemia 20 kilometrin päähän vaurioituneesta ydinvoimalasta ulottuvalle vyöhykkeelle.

Tässä evakuointikeskuksesa vallitsee rauha ja järjestys. Japanilaisten hyvän itsekurin ja sitkeyden ansiosta väkivaltaisuuksia ja muita levottomuuksia ei ole esiintynyt.

Surevat omaiset jättävät viimeiset jäähyväiset turman uhreille.

Buddhalaispappi rukoili maanjäristyksen ja tsunamin uhrien joukkohautajaisissa 11. maaliskuuta.

Japanilaisvirkamiehet ja vapaaehtoiset puhdistivat ja lajittelivat liikuntasalissa tsunamialueelta kerättyä omaisuutta.

Yoshida Kuki juhli kolmivuotissyntymäpäiväänsä kotikaupunkinsa evakuointikeskuksessa. Onnettomuudesta huolimatta hänellä on vielä koko elämä edessään.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...