Kasvimaa avaruudessa

Auringonvalo, sade, ravinteikas maa ja kaikkea paikallaan pitävä painovoima ovat avaruudessa niukkuustavaraa, joten kansainvälisen avaruusaseman astronautit ovat kasvattaneet erilaisia kasveja selvittääkseen ruuantuotantomahdollisuuksia tulevilla pitkillä avaruuslennoilla. Viljely tapahtuu kenkälaatikon kokoisessa kammiossa, jonka sisältämät erikoissavinokareet vapauttavat ravinteita vähitellen ja sitovat nesteen paikalleen pintajännityksellä. Näin on kasvatettu esimerkiksi rypsiä, hernettä ja tomaattia.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Auringonvalo, sade, ravinteikas maa ja kaikkea paikallaan pitävä painovoima ovat avaruudessa niukkuustavaraa, joten kansainvälisen avaruusaseman astronautit ovat kasvattaneet erilaisia kasveja selvittääkseen ruuantuotantomahdollisuuksia tulevilla pitkillä avaruuslennoilla.

Viljely tapahtuu kenkälaatikon kokoisessa kammiossa, jonka sisältämät erikoissavinokareet vapauttavat ravinteita vähitellen ja sitovat nesteen paikalleen pintajännityksellä. Näin on kasvatettu esimerkiksi rypsiä, hernettä ja tomaattia.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...