Kuka keksi kasvattaa nurmikoita?

Tiheät, vihreät nurmikentät ovat eurooppalainen keksintö. Euroopan kostea ja leuto ilmasto mahdollisti nurmikoiden kasvattamisen ja hoidon, ja jo keskiaikaisissa maalaiskylissä oli karjalle tarkoitettuja yhteisiä, suljettuja laidunalueita.

perjantai 3. elokuuta 2012

Varhaisimpia varsinaisia nurmikoita kylvettiin keskiajalla laidunalueiksi ranskalaisten ja englantilaisten linnojen ympärille, ja ne pidettiin puhtaina muusta kasvustosta, jotta vartijat näkivät linnaa lähestyvät henkilöt ja samalla mahdolliset viholliset.

Nurmikoista tuli erittäin suosittuja Luoteis-Euroopan ylhäisön keskuudessa renessanssikaudesta alkaen, ja aina ruohonleikkurin keksimiseen vuonna 1830 saakka vain rikkailla oli varaa palkata väkeä huolehtimaan nurmikoistaan.

Nurmikoita hoidettiin eri tavoin, mutta laajat nurmikkoalueet olivat silti yhtä kaikki melko vaivalloisia hoidettavia. Niitä pidettiin kunnossa viikatteella, sirpillä tai keritsimilläkin, mutta yleisin tapa leikata ruohoa oli antaa lampaiden, vuohien, peurojen tai muiden eläinten toimia luonnonmukaisina ruohonleikkureina.

Kysy meiltä:

Haluatko kysyä jotakin NG:n asiantuntijoilta? Lähetä kysymys osoitteeseen [email protected]. Vain julkaistaviin kysymyksiin vastataan. Kysymyksen lähettäjä palkitaan hienolla maailmankartalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...