Kuka keksi liikennevalot?

Maailman ensimmäiset liikennevalot pystytti Britannian parlamentin eteen Lontooseen rautatieinsinööri J. P. Knight joulukuun 10. päivänä 1868. Jalankulkijoiden ja hevosvaunujen ohjaamiseen tarkoitetut valot näyttivät punaista ja vihreää kaasulampulla ja värjätyillä linsseillä, joita käännettiin haluttuun suuntaan kahvan avulla. Kaasulamppu räjähti vuotta myöhemmin ja vahingoitti sitä käyttänyttä poliisia.

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Maailman ensimmäiset liikennevalot pystytti Britannian parlamentin eteen Lontooseen rautatieinsinööri J. P. Knight joulukuun 10. päivänä 1868.

Jalankulkijoiden ja hevosvaunujen ohjaamiseen tarkoitetut valot näyttivät punaista ja vihreää kaasulampulla ja värjätyillä linsseillä, joita käännettiin haluttuun suuntaan kahvan avulla. Kaasulamppu räjähti vuotta myöhemmin ja vahingoitti sitä käyttänyttä poliisia.

Modernin sähköisen puna-vihreän liikennevalon kehitti yhdysvaltalainen poliisi nimeltä Lester Wire, ja se otettiin käyttöön Ohion Clevelandissa 5. elokuuta 1914. Laitteessa oli valojen lisäksi merkkiääni, joka varoitti valon vaihtumisesta.

Ensimmäisen nelisuuntaisen puna-kelta-vihreän risteysvalojärjestelmän keksi poliisi nimeltä William Potts, ja se otettiin käyttöön Detroitissa vuonna 1920.

Kysy meiltä:

Haluatko kysyä jotakin NG:n asiantuntijoilta? Lähetä kysymys osoitteeseen [email protected]. Vain julkaistaviin kysymyksiin vastataan. Kysymyksen lähettäjä palkitaan hienolla maailmankartalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...