Miesten toimistoissa on enemmän bakteereita

Työpisteessä saattaa elellä yhtä monta bakteerilajia kuin vessassa, ja miesten tiloissa on enemmän mikrobilajeja kuin naisten, väittää uusi tutkimus.

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012 teksti Christine Dell'Amore, National Geographic News

Konttoreissa elää yhtä monia bakteerilajeja kuin vessoissa ja lentokoneissa.

Kaikissa toimistoissa bakteereita ei kuitenkaan ole yhtä paljon. Miesvaltaisissa toimistoissa esiintyi PLoS ONE -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan enemmän mikrobilajeja kuin naisvaltaisissa.

Miksi miehet levittävät enemmän bakteereita?

San Diegon osavaltionyliopiston biologi Scott Kelley, yksi tutkimuksen kirjoittajista, tarjoaa kahta teoriaa selittämään miesvaltaisten toimistojen suurempaa bakteerimäärää.

Yksi niistä on hygienia. Miehiä "pidetään usein epäsiistimpinä", ja aiemmat tutkimukset ovatkin osoittaneet, että miehet eivät pese käsiään tai harjaa hampaitaan yhtä usein kuin naiset.

Todennäköisempi selitys lienee kuitenkin se, että miehet ovat isompia, sanoo Kelley. Heillä on isommat kädet ja suu kuin naisilla, joten bakteereillakin on suurempi kasvualusta.

Toimiston bakteereissa ei kuitenkaan ole mitään pelättävää, ellei kysymys sitten ole tarttuvasta flunssasta, sanoo Kelley. "En halua, että ihmiset alkavat pelätä työpaikkaansa."

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...