Osaatko ratkaista Albert Einsteinin arvoituksen?

Vain noin kaksi prosenttia maailman ihmisistä osaa ratkaista arvoituksen, jonka Albert Einstein keksi lapsena. Oletko sinä yksi heistä?

torstai 10. syyskuuta 2015

Albert Einstein oli kuulopuheiden mukaan vain viisivuotias, kun hän esitti alla olevan arvoituksen. Jos luulet, että tämä maailmankuulun fyysikon pikkulapsena keksimä tehtävä on helppo pähkinä purtavaksi, niin turhaanpa taidat luulla.

Arvion mukaan vain kaksi prosenttia maapallon ihmisistä on Albert Einsteinin itsensä tavoin tarpeeksi terävä-älyisiä ratkaistakseen arvoituksen. Nyt varmaankin kiinnostaa tietää, oletko itse yksi heistä.

Einsteinin arvoitus

Pitkässä rivissä sijaitsee viisi taloa, jotka kaikki ovat keskenään eri värisiä. Joka talossa asuu sen omistaja, joka on eri kansallisuutta kuin yhdenkään toisen talon asukas. Talonomistajat nauttivat kaikki eri juomia, polttavat eri savukemerkkejä ja omistavat eri lemmikkieläimiä. Yksikään ei siis juo samaa juomaa, ei polta samoja savukkeita eikä pidä samaa lemmikkiä kuin yhdenkään toisen talon omistaja.

Vihjeet:

1. Englantilainen asuu punaisessa talossa. 2. Ruotsalaisella on lemmikkinään koira. 3. Tanskalainen juo teetä. 4. Vihreä talo on valkoisen talon vasemmalla puolella heti sen vieressä. 5. Vihreän talon omistaja juo kahvia. 6. Pall Mallia polttava omistaja pitää lemmikkinään lintuja. 7. Keltaisen talon omistaja polttaa Dunhill-savukkeita. 8. Keskimmäisen talon omistaja juo maitoa. 9. Norjalainen asuu talossa, joka sijaitsee ensimmäisenä vasemmalta. 10. Blends-savukkeita polttavan asukkaan naapurilla on kissa. 11. Hevosta lemmikkinään pitävä asuu Dunhillia polttavan naapurina. 12. Bluemastersia polttava talonomistaja juo olutta. 13. Saksalainen polttaa Prince-savukkeita. 14. Norjalainen asuu sinisen talon naapurina. 15. Blends-savukkeita polttava talonomistaja asuu vettä juovan naapurina.

Kysymys kuuluu: kenen lemmikkinä on kala?

Jos kärsivällisyytesi loppuu ja haluat nähdä ratkaisun Einsteinin arvoitukseen, katso tämä video:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...