Maailman ruokahävikki on 50 % Hävikki vaikeuttaa maapallon kasvavan väestön ruokkimista. Mitä sille voi tehdä? Kerro parhaat hävikinestovinkkisi muillekin. Tonnikala on ahtaalla Tonnikalojen suojelukomissio on asiantuntijoiden mukaan "kalansuojelun irvikuva". Lue tonnikalan ryöstökalastuksesta. Afrikka: maailman uusi vilja-aitta? Afrikassa on paljon hedelmällistä viljelysmaata. Nykyaikaisten viljelymenetelmien avulla manner voisi ruokkia omat asukkaansa ja tuottaa ruokaa vientiinkin. 1,3 miljardin tonnin ruokahävikki Kaikesta maailmassa vuosittain tuotetusta ruuasta kolmasosa – joka riittäisi ruokkimaan 3 miljardia ihmistä – päätyy roskiin. Paleoruokavalio: uskomusta vai faktaa? Luolamiesruokavalion puolestapuhujien mielestä moni elämäntapasairaus olisi mahdollista välttää syömällä esi-isien lailla. Muuntogeeniset viljat – kyllä vai ei? Amerikkalaiset ovat syöneet muuntogeenistä ruokaa jo lähes 20 vuotta, mutta Euroopassa ja Afrikassa GM-viljat on pitkälti torjuttu. Ruokaa rakkaudella Miksi ruokailu kokoaa ihmiset yhteen? Perehdyimme asiaan Méxicon köyhimmällä hallintoalueella Milpa Altassa. Aiheeseen liittyvää sisältöä Ruoka-aineet 3 erilaista keinolihaa tarjolla tulevaisuudessa Kasvisperäinen jauheliha, joka tuntuu lihalta, on tulossa kauppoihin. Voit alkaa jo totutella ajatukseen. Pian luvassa on verisiä kasvispihvejä, keinotekoista kananlihaa ja kantaosoluista valmistettua lihaa. Ruoka-aineet Pinta saa ketsupin valumaan Ketsuppi ei enää koskaan jää jumiin pullon sisäpinnalle. Tutkijat ovat kehittäneet vahasprayn, joka saa jokaisen ketsuppipisaran ulos pullosta. Ruoka-aineet 11 asiaa, joita et tiennyt sushista Japanilaisista raaoista kala-annoksista on tullut todella suosittuja länsimaissa. Sushissa kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää. Kokosimme tähän erikoisia faktoja sushista.
3 erilaista keinolihaa tarjolla tulevaisuudessa Kasvisperäinen jauheliha, joka tuntuu lihalta, on tulossa kauppoihin. Voit alkaa jo totutella ajatukseen. Pian luvassa on verisiä kasvispihvejä, keinotekoista kananlihaa ja kantaosoluista valmistettua lihaa.
Pinta saa ketsupin valumaan Ketsuppi ei enää koskaan jää jumiin pullon sisäpinnalle. Tutkijat ovat kehittäneet vahasprayn, joka saa jokaisen ketsuppipisaran ulos pullosta.
11 asiaa, joita et tiennyt sushista Japanilaisista raaoista kala-annoksista on tullut todella suosittuja länsimaissa. Sushissa kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää. Kokosimme tähän erikoisia faktoja sushista.
KAIKKI VUODEN LÄPIMURROT YHDESSÄ KIRJASSA Koe tieteen vuoden tapahtumat Tieteen Kuvalehden Vuosikirjan 2020 avulla
Kaikki lempilehtesi digitaalisesti Lähde tutkimusmatkalle ja lue 20:aa suosittua lehteä WYPE-palvelussa puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Kokeile 1 kuukausi ilmaiseksi >>
Galleria: Kenttämuona Tämä galleria selvittää, miten eri maiden ruokakulttuuri heijastuu kenttämuona-annoksiin. Osa kuvien annoksista on kokopäiväannoksia, osa yksittäisiä aterioita. Aterioiden koko sisältö ei välttämättä näy kaikissa kuvissa.
Galleria: Muuntogeeniset viljat Amerikkalaiset ovat syöneet muuntogeenistä ruokaa jo lähes 20 vuotta, mutta Euroopassa ja Afrikassa GM-viljat on pitkälti torjuttu.
Muuntogeeniset viljat – kyllä vai ei? Amerikkalaiset ovat syöneet muuntogeenistä ruokaa jo lähes 20 vuotta, mutta Euroopassa ja Afrikassa GM-viljat on pitkälti torjuttu.
Paleoruokavalio: uskomusta vai faktaa? Luolamiesruokavalion puolestapuhujien mielestä moni elämäntapasairaus olisi mahdollista välttää syömällä esi-isien lailla.
Galleria: Kivikauden ravintoa maailmalta Joidenkin mielestä ihmisten pitäisi syödä sellaista ravintoa, johon meidän perimämme on sopeutunut. Tutustu perinteisiin ruokalajeihin eri puolilta maailmaa.
Vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi Kesällä 2014 kerroimme ruokahävikistä ja siitä, mitä itse voimme tehdä sen vähentämiseksi. Olemme koonneet tähän parhaat saamamme vinkit.
Ruokahävikki: Ruokaa menee roskiin! Tiesitkö, että Italian vuotuisella ruokahävikillä voisi ruokkia koko Etiopian väestön? Tähän on koottu lukuja, jotka kertovat ruokahävikin suuruudesta.