Japanilaisetkin ottivat kahvin omakseen – tölkissä!

Japaniin kahvin veivät ensimmäisenä hollantilaiset kauppalaivat 1800-luvulla. Uutta juomaa kohtaan tunnettiin kiinnostusta, mutta se ei silti oikein lyönyt itseään läpi. Konservatiivinen japanilainen kulttuuri kieltäytyi luopumasta teestään, ja tilanne säilyikin tällaisena aina toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan asti. Sitten tuuli kääntyi. Japanilaiset työskentelivät ankarasti nostaakseen maan talouden taas jaloilleen sodan jälkeen, ja tämä johti suureen avoimuuteen ja kiinnostukseen länsimaista kulttuuria kohtaan. Myös kahvia kohtaan.

perjantai 23. elokuuta 2013

Japaniin kahvin veivät ensimmäisenä hollantilaiset kauppalaivat 1800-luvulla. Uutta juomaa kohtaan tunnettiin kiinnostusta, mutta se ei silti oikein lyönyt itseään läpi. Konservatiivinen japanilainen kulttuuri kieltäytyi luopumasta teestään, ja tilanne säilyikin tällaisena aina toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan asti.

Sitten tuuli kääntyi. Japanilaiset työskentelivät ankarasti nostaakseen maan talouden taas jaloilleen sodan jälkeen, ja tämä johti suureen avoimuuteen ja kiinnostukseen länsimaista kulttuuria kohtaan. Myös kahvia kohtaan.

Lopputulosta monet pitävät tyypillisesti japanilaisena. Kahvin ensimmäinen todella suuri läpimurto tapahtui vasta vuonna 1965, kun sikäläinen tuottaja alkoi markkinoida valmista kahvia tölkeissä. Tämä upposi kansaan, ja markkinat vain laajenivat, kun ensimmäiset juoma-automaatit ilmestyivät kuluttajien käyttöön vuonna 1973. Tämän tekniikan edellytys oli uusi 100 jenin kolikko, joka oli pantu liikkeelle vuonna 1967.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...