Kivikautinen ruoka tekee terveemmäksi – vai tekeekö?

Luolamiesruokavalion puolestapuhujien mielestä moni elämäntapasairaus – sydänvaivat, verenpaine, diabetes ja syöpä – olisi mahdollista välttää metsästäjä-keräilijöiden noudattamalla ruokavaliolla.

tiistai 30. syyskuuta 2014 teksti Ann Gibbons

Paleodieettiä eli luolamiesruokavaliota rummutetaan monella suunnalla: Syö kuten metsästäjä-keräilijät, niin sinusta tulee terveempi, hoikempi ja iloisempi.

Kivikautinen keho pikaruokamaailmassa

Taustalla vaikuttaa ajatus siitä, että me olemme edelleen geneettisesti sopeutuneita esi-isiemme syömään ravintoon ja että evoluutio on pudonnut ravintotottumusten muutosten kyydistä. Toisin sanoen olisimme kivikautisen kehon vankeja keskellä pikaruokamaailmaa.

Toimiiko paleodieetti?

Mikä siihen liittyvä käsitys on totta ja mikä tarua? Mitä kivikautiset ihmiset oikeasti söivät? National Geographic on paneutunut kysymyksiin tieteen kannalta, ja tulokset yllättävät.

Lue artikkeli: Kivikautinen ruokavalio

Uppoudu jännittävään artikkeliin ja muodosta oma käsityksesi siitä, onko kivikauden ruokavalio myös tulevaisuutta. Lue koko National Geographicin numeron 9/2014 artikkeli tästä:

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut natgeo.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta Lataa-painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...