Miksi tumma suklaa on vaaleaa terveellisempää?

Tummaa suklaata on jo pitkään pidetty terveellisempänä, ja nyt siitä on myös tieteellisiä todisteita. Kööpenhaminan yliopistossa tehty tutkimus viittaa siihen, että ratkaisevaa on maitorasvan nopea imeytyminen suolistossa. Tutkimuksessa mukana ollut professori Arne Astrup sanoo, että maitorasva imeytyy elimistöön nopeammin kuin kaakaovoin sisältämä rasva ja että tumma suklaa pysyy sen vuoksi pidempään mahalaukussa ja antaa pidemmän kylläisyyden tunteen.

torstai 1. maaliskuuta 2012

Tummaa suklaata on jo pitkään pidetty terveellisempänä, ja nyt siitä on myös tieteellisiä todisteita. Kööpenhaminan yliopistossa tehty tutkimus viittaa siihen, että ratkaisevaa on maitorasvan nopea imeytyminen suolistossa.

Tutkimuksessa mukana ollut professori Arne Astrup sanoo, että maitorasva imeytyy elimistöön nopeammin kuin kaakaovoin sisältämä rasva ja että tumma suklaa pysyy sen vuoksi pidempään mahalaukussa ja antaa pidemmän kylläisyyden tunteen.

Sen lisäksi kaakaovoin sisältämä steariinihappo imeytyy suolistosta heikommin eikä siksi ehdi tarrata kiinni syöjäänsä. Myös tumman suklaan kirpeämpi maku saattaa edistää kylläisyyden tunnetta ja ehkäistä ylensyöntiä.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että laihduttaminen kannattaa aloittaa syömällä tummaa suklaata? Sen tutkijat aikovat selvittää seuraavissa hankkeissaan.

Kysy meiltä:

Haluatko kysyä jotakin NG:n asiantuntijoilta? Lähetä kysymys osoitteeseen [email protected]. Vain julkaistaviin kysymyksiin vastataan. Kysymyksen lähettäjä palkitaan hienolla maailmankartalla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Ehkä tämä kiinnostaa sinua ...